Vaření s kuchařem firmy Bidfood 21. března

20.03.2023

Na základě dlouholeté spolupráce s firmou Bidfood, která nám pravidelně dodává do školní jídelny potraviny od mražených výrobků jako je zelenina, ryby, přes maso až po různý běžný koloniál, k nám zavítá zástupce této firmy, kuchař, pan Pavel Smékal, aby nám předvedl své kuchařské umění.

Vaření proběhne na téma sous – vide* (vysvětlení níže) a pan Smékal nám za pomocí našich kuchařek uvaří:

Cizrnová polévka s pečeným květákem

Králíčí ragú se smetanou, tarhoňa tří barev


Vše ze zákulisí kuchyně vyfotím, natočím a přidám na stránky školy a na instagram ŠJ.

A vy sami se budete mít možnost s panem Smékalem setkat při výdeji.

*Metoda sous – vide z francouzského ve vakuu je metoda, při níž se potraviny připravují ve vakuu, při nízkých teplotách a po velmi dlouhou dobu. Např. hovězí masa se připravují až 10 hodin. Cílem je zachovat přirozenou chuť, šťavnatost a texturu potravin a omezit ztráty důležitých živin, ke kterým dochází vařením při vysokých teplotách.

Jana Kovalčíková

Školní jídelna