Články

 

Jedním z okruhů, kterému se žáci ve Výchově ke zdraví věnují, je téma VÝŽIVA. Jak ale "dostat" do žáků pojmy jako sacharidy, tuky, bílkoviny, vláknina, energetická hodnota a ještě další "divné" pojmy? No, řeknu vám - je to fuška.

9. ledna 2024 proběhlo vyhlášení výsledků ŠKOLNÍHO KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY. Téma letošního 58. ročníku bylo velmi zajímavé: "Jak se žije v lužním lese." Soutěžící čekal test vědomostí, poznávání 15 druhů rostlin či hub a 15 druhů živočichů, nakonec také poměrně náročná laboratorní práce. Tento biologický "maratón" zvládli všichni žáci na...

Tea time

18.12.2023

V rámci hodin anglického jazyka poznáváme i kulturu a zvyky anglicky mluvících zemí. Tentokrát jsme spojili příjemné s užitečným, a to přípravu a následnou konzumaci anglického čaje s mlékem.

Ve dnech 11. a 14. prosince 2023 se uskutečnilo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. V kategorii žáků 6. a 7. tříd se zapojilo 29 soutěžících a v kategorii 8. a 9. tříd 32 žáků. Nejúspěšnější řešitelé prvního kola, které testovalo znalosti gramatiky, slovní zásobu, poslech a psaní, postoupilo do kola druhého. Zde žáci prokazovali schopnost...

V pondělí 4. 12. se vybraní žáci devátých ročníků zúčastnili nového projektu Ministerstva průmyslu a obchodu na podporu a rozvoj technické gramotnosti s názvem Pojízdná učebna techniky.